Már több, mint öt éve annak, hogy elhangzott az egész sorozatot beindító, örök érvényű mondat: "Apa vadászni ment, és több napja nem jött haza". Ekkor a fivérek, Sam és Dean Winchester útra keltek, és elkezdték keresni apjukat, akik anyjuk halála után vágott neki a démonok levadászásának. Az egész első évadban az úgynevezett monster of the week stílus dominált, vagyis minden héten egy másik rémséggel kellett leszámolniuk. Miután megtalálták apjukat, megtudták anyjuk halálának valódi okát, és megismerték Azazelt, a Sárgaszeműt, akinek már a kezdetek óta tervei voltak a fiatalabb Winchesterrel, Sammel.

 

 

Miután levadászták a démont, megannyi másikat engedtek szabadjára, így ismét rendett kellett tenniük a világban, ám már akkor elkezdődött valami. Valami, ami a jelenleg futó évadban a főszerepet kapta.Megjelent Lilith, aki nem más, mint Lucifer jobbkeze, és aki képes kiengedni a Bukott Angyalt börtönéből. És ha az Ördög elszabadul, akkor a világ gyorsan elérkezik a pusztulás szélére. Samben egyre inkább erősödni kezdtek a démoni érzések, hiszen okkal halt meg anyjuk, okkal választotta, hogy élete végéig harcolni fog: az ereiben a leginkább gyűlölt lények vére csörgedez, hiszen Lucifernek tervei vannak vele.

 

 

Miután Dean megjárta a Poklot is bűneiért, az angyalok is beszálltak a játszmába. Az angyalok. akiket egyáltalán nem érdekel a Föld és az emberek sorsa. Miután a testvérek önszántukon kívül szabadjára engedték a Sátánt, megkezdődött az igazi túlélésért folyó harc, amelyben a világ sorsa a tét: kezdetét vette az Apokalipszis. A világvége, amelyet már a Bibliában is megjósoltak. Kezdetét vette egy olyan harc, ahol a két testvérnek egymással szemben kellett volna állni, hiszen Samet egész életében erre készítette fel a gonosz, ő Lucifer tökéletes porhüvelye, a test, amelyben a gonosz tovább élhet. Dean pedig Mihály arkangyal tökéletes bábja lehetne, ám a testvéri szeretet ennél sokkal erősebb, így más megoldást kell keresni arra, hogy megöljék a gonoszt, aki már elszabadította az Apokalipsis négy Lovasát: Háborút, Éhínséget, Pestist és Halált.

 

 

A hatalmas küzdelem már megannyi áldozatot követelt, és egyre inkább azt az érzést erősítette mindenkiben, hogy az Ördögöt nem lehet megölni: nem is, de vissza lehet zárni oda, ahonnan elszabadult. Ehhez a Lovasok gyűrűjére van szükség... de vajon képesek lesznek legyőzni a legnagyobb gonoszt, aki elpusztítaná a világot? Vagy önmagukat kell feláldozniuk?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://killertime.blog.hu/api/trackback/id/tr363144627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása