1988-ban, nem sokkal bolondok napja után, egy hívás érkezett Missouri állam egyik rendőrségére. A bejelentő egy meztelen férfit látott az utcán. Vicc volt vagy sem, a rendőrök könnyedén leellenőrizhették a bejelentés valósságát, és kimentek a helyszínre. A bejelentés nem csak hogy nem tréfa volt, de egy hosszú és bizarr nyomozás kezdete is egyben. A férfin egy nyakörvön kívül, amihez egy vörös póráz kapcsolódott, nem volt más. A férfi alig tudott megszólalni, és a lába is megsérült. Szemei duzzadtak és vörösek voltak, úgy tűnt, mint akit zavar a napfény. 

Egy parkolóőr mondta el a rendőröknek, hogy látott kiugrani egy férfit a második emeletről a Charlotte Street 4315. számú házból. Ez a parkolóőr kérte meg az egyik szomszédot, hogy hívja ki a rendőrséget. 

A kábult férfinek sebhelyek voltak a szeménél, szájánál és a mellkasán is. Amikor már képes volt rá, elmondta a rendőröknek, hogy Chris Bryson-nak hívják, majd megpróbálta leírni a helyet, ahonnan sikerült elszöknie. Valamiért először hazudott, és azt állította, hogy egy nő és egy férfi vette fel őt a kocsijukba, ám később állítását módosította, miszerint, csak egy férfi volt az, aki felvette őt. A 22 éves férfi azt mondta, egy barna Toyota állt meg mellette az úton, és a vezetője egy partira invitálta őt, majd elvitte a házához. Szökése előtt már jó pár nappal, március 29-én történt ez. Állítása szerint, ha nem sikerült volna megszöknie a férfi biztosan megölte volna őt. 
Az autó vezetője egy Bob Berdella nevű idősebb férfi volt. A férfi háza bűzlött a sok szeméttől és kutyaürüléktől. Berdella az emeletre invitálta vendégét, aki igencsak meglepődött, amikor egy nagy ütés érte a tarkóját a lépcsőn felfelé menet. Megpróbált felkelni a földről, de ez nem sikerült. Ezután érezte, hogy Bob a nyakába szúrt egy tűt, és valamit beléfecskendezett. Bryson hamarosan elájult. Amikor felébredt egy ágyban találta magát, meztelenül, kikötözve. Fogalma sem volt arról, mennyi ideig volt eszméletlen. Csak később eszmélt rá, hogy Bob egy nyakörvet tett a nyakába és számos pózban készített róla fényképeket is. Mindent megörökített magának, amit Brysonnal tett. Ezután valami erős szagú anyagot kent Bryson szemébe, ami rettentően csípett… de ez még mind semmi volt ahhoz képest, ami ezután következett. 

Bryson hamarosan rájött, hogy elrablója nem fogja őt elengedni, és fogalma sem volt arról, mit tegyen. Nem tudta elhinni, hogy egy ilyen dologba csöppent bele. Választhatott, vagy együttműködik Bobbal és így kaphat némi engedményt, vagy ellenáll és örökre ott marad az ágyhoz kötözve. A férfi beleegyezett az együttműködésbe miközben próbálta kitalálni, hogy szökjön meg. A következő négy napban sem sikerült megszöknie Bob házából, így kínzásokat, sokkolásokat és szexuális zaklatásokat kellett kiállnia, miközben fogvatartója bedrogozta őt. Néha szennyvizet fecskendezett Bryson torkába, vagy megverte őt egy acélrúddal. Figyelmeztette őt, hogy „elődei” nagyrészt neveletlenségük miatt haltak meg. 

Egyik nap Bob nagy hibát követett el: Bryson kezeit nem az ágyhoz kötözte ki, és elment otthonról, így Bryson megkísérelhette a szökést, ami mint tudjuk sikerrel járt. Most már biztonságban volt. 

A nyomozók kiderítették, hogy az ominózus házban egy Robert Berdella nevű férfi él. Amikor a nyomozók kimentek a férfi házához nem találták őt otthon, amikor azonban hazaért azonnal letartóztatták. Amikor a férfi megkérdezte, miért is zaklatják őt a nyomozók, azt felelték, egyelőre nem válaszolhatnak a kérdésére, viszont átkutatnák a házát. Az alsó szinten a rengeteg szeméttől eltekintve semmit sem találtak, így megcélozták az emeletet, ahol Brysont állítása szerint fogva tartották és megkínozták. 

Ahogy azt Bryson már egyszer leírta, megtalálták a zárt szobát, benne egy ággyal és egy tévével. Az ágy mellett kötelet, elektromos vezetékeket és egy fecskendőt is találtak. A padlón pornóújságok hevertek szerteszét, egy dobozban pedig megtalálták a Brysonról készült polaroid fotókat. 

Amikor a rendőrök bementek Berdella szobájába is, koponyákat és fogakat találtak, valamint videokazettákat, amin más férfiak voltak láthatóak. Némelyik már holtan. A házban találtak még különböző okkultizmussal kapcsolatba hozható dolgokat, maszkokat és könyveket. A nyomozók elindultak Bob boltjába, ami a város másik végén volt és a Bob's Bazaar Bizarre nevet viselte. Ezután a szomszédait is kikérdezték, akik szerint Bob egy rendes és segítőkész fickó volt. 

Hamarosan kiderült, hogy Bobot 3 évvel ezelőtt is őrizetbe vették a 19 éves Jerry Howell és a 25 éves James Ferris eltűnése miatt. Akkor egy Todd Stoops nevű férfi állította, hogy Bobbal látta utoljára a két fiút. Ezekután érdekes módon Todd Stoops maga is eltűnt. A rendőrök egy ideig Bobon tartották a szemüket, de mivel a férfi mindent tagadott és semmi bizonyíték nem szólt ellene, ejtették a vádat. 

Mikor Bob szomszédai megemlítették a rendőröknek, hogy a férfi gyakran szokott „dolgozni” éjszaka a hátsó kertben, azok nem tétlenkedtek. Felásták a kertet és meg is találták, amit kerestek, többek között koponyákat és egyéb emberi maradványokat. A házban találtak még egy láncfűrészt is emberi hajjal, vérrel és húsmaradványokkal.

Bob Berdella 1949. január 31-én született Ohioban. Az iskolában elég jól tanult, főleg a művészet érdekelte. 1967-ben, apja halála után Kansasbe utazott abban a reményben, hogy egyszer professzor lehet a helyi művészeti egyetemen. Ehelyett szakács lett. Néhány drogügye miatt már benne volt a rendőrségi nyilvántartásban, de börtönben még sosem ült. Most azonban nem kerülhette ezt el. Vallatása december 13-án kezdődött, 3 napig tartotta magát, aztán mindent bevallott. 

Bob 1984-ben kezdett gyilkolni, első áldozata Jerry Howell volt. Bob és ő már hónapok óta ismerték egymást, szexuális kapcsolat volt közöttük. Július 4-én este is találkoztak. Bob megkötözte és megkínozta a férfit ugyanúgy mint ahogy ezt a későbbiek során Brysonnal tette. A testet feldarabolta majd táskákba pakolta az egyes részeket. 

A következő áldozat Robert Sheldon, 1985. április 10-én tűnt el. Bob 14-én ölte meg, feldarabolta és testét elásta a kertben, fejét pedig néhány napig a hűtőjében tartotta. 

Csak néhány hónap telt el míg Bob megtalálta következő áldozatát, Mark Wallace-t. Ő a „szerencsésebbek” közé tartozott, Bob hamar megölte. Walter Ferris is hasonlóképp végezte mint a többiek, bár őt a sok befecskendezett drog ölte meg. A már feljebb említett Todd Stoopst július 1-én ölte meg, feldarabolta, és a tetstet majdnem egy hétig a lakásában tartotta mielőtt elásta volna. 

Az utolsó áldozat egy férfiprosti, Larry Pearson volt. Bob őt tartotta legtovább fogva, viszont ő is volt az egyik legkezelhetőbb áldozata, ezért rajta nem kellett annyi drogot alkalmaznia. A férfit majdnem hat hétig tartotta fogva. Ennyi idő után Pearson úgy gondolta, hogy ami sok az sok és megpróbált visszavágni Bobnak, aki ekkor megölte. Testét feldarabolta, fejét pedig a hűtőbe tette. 

Bobot december 19-én ítélték el, életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Ezt azonban nem ülhette le, 1992. október 8-án meghalt szívinfarktusban, így mindössze 4 évet ült le büntetéséből. Bobot apja mellé temették egy ohio-i temetőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://killertime.blog.hu/api/trackback/id/tr1003146910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása